Dec 18, 2015

Mirror: Ovo je pet igrača zbog kojih je Jose Mourinho dobio otkaz

Juče je Jose Mourinho dobio otkaz u Chelseaju, a engleski mediji puni su reakcija i analiza. Engleski Mirror tako donosi pet igrača koji su po njihovom mišljenju koštali Mourinha posla u londonskom klubu.

Diego Costa

Jedan od glavnih krivaca za loše igre Chelseaja ove sezone je Diego Costa.

"Sjećate se kako je Costa bio briljantan prvih nekoliko mjeseci u Premier ligi? Igrao je kao da je opsjednut, lomio odbrane i skupljao golove kao da su izašli iz mode. Ove sezone nije stvar u tome da promašuje prilike, nego jednostavno ne nalazi se u pozicijama da uđe u šansu", pišu Englezi.

Španac je u 20 nastupa ove sezone postigao samo četiri pogotka.

Cesc Fabregas

Ovaj Španac je prije nekoliko dana prozvao sve igrače Chelseaja da opravdaju svoje velike plate, ali Fabregas je jedan od onih koji nije odigrao na nivou na kojoj je plaćen.

"Fabregas nikad nije bio fizički sjajan igrač. Ali ono što mu nedostaje u snazi i trci, nadoknađuje brzim odlukama na terenu. Ipak, kada ga ne ide, a ove sezone ga stvarno ne ide, Španac izgleda nevjerovatno mekano za vezistu svjetske klase".

Fabregas ove sezone ima jedan pogodak u 22 utakmice, a u tom razdoblju upisao je i tri asistencije. Nezadovoljan njegovim igrama, Mourinho ga je nekoliko puta uvodio i s klupe.

Nemanja Matić

Matić je bio sjajan prošle sezone za Chelsea, pogotovo u odbrambenom dijelu, ali je doživio veliki pad u igrama ove sezone. Kada igra na najboljoj razini, Matić je jedan od najboljih defenzivnih vezista Premier lige.

"Fizički nije dominantan ove sezone, pa ga lako prolaze igrači. Zbog toga, odbrana ostaje otvorena", kaže Mirror za reprezentativca Srbije.

Branislav Ivanović

Ivanović je već godinama bek na kojeg se Chelsea uvijek mogao osloniti, ali pad kvalitete u njegovim igrama je očit.

"U prvom mjesecu sezone protivnička krila su ga prolazila na sve načine. Swanseajev Jefferson Montero je zbog toga izgledao kao Garincha u prvoj utakmici sezone protiv Chelseaja".

Eden Hazard

Diskutabilno najbolji igrač Chelseaja prošle sezone ima veliki pad forme u ovoj sezoni. U 24 utakmice ove sezone još nije postiga pogodak ove sezone, a prošle je s 14 golova i 10 asistencija u prvenstvu  vodio Chelsea do naslova.

"Za igrača njegovih mogućnosti da ne postigne nijedan gol do decembra je nevjerovatno", pišu Englezi.

Hazard je također u posljednje vrijeme više ulazio s klupe, a Mourinho je priznao kako nije ni blizu prošlogodišnje forme. Zanimljivo, na početku sezone je rekao kako Belgijanac nije ništa lošiji od Messija i Ronalda.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...