Dec 16, 2015

Zidane na naslovnicama: Da li je kraj Benitezu u Realu?

Naslovnica najeminentnijeg francuskog dnevnog lista L'Equipea i naslovnice dvije najpoznatije madridske sportske dnevne novine, Marca i AS, osvanule su ove srijede s likom Zinedinea Zidanea. Bivši igrač madridskog Real Madrida navodno je na pragu da postane novi trener 'kraljevskog kluba'.

"Zidane pred vratima Reala". Taj naslov stoji preko cijele naslovnice L'Equipea. "Zidane je spreman", piše Marca, dok AS jednostavno tvrdi "Zidane sjeda na vruću klupu".

Ako je za vjerovati ovim medijima uprava Real Madrida izgubila je povjerenje u Rafu Beniteza. Španski stručnjak drži tek treće mjesto u Primeri s pet bodova zaostatka za Barcelonom i Atletico Madridom, no ono što navijačima i predsjedniku Florentinu Perezu najviše smeta je neefikasnost, poraz od Barcelone 0:4 i njegovi neshvatljivi potezi.

Kap koja je prelila čašu vjerovatno je bio poraz od Villarreala prošloga vikenda (0:1). Nadolazećeg vikenda Real dočekuje Rayo Vallecano nakon čega slijedi 10-dnevna pauza. Spomenuti izvori vjeruju da će upravo u tom periodu doći do smjene na madridskoj klupi.

Zidane je trenutno trener B ekipe Real Madrida, Castille, s kojom igra izrazito napadački fudbal, upravo onakav kakav traži madridska publika, prenosi Gol.hr.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...