Dec 17, 2015

UPOZORENJE SAD-u: 'Ako nastavite ovako, bit će nezamislivih posljedica'

Sjeverna Koreja upozorila je Sjedinjene Američke Države na "nezamislive posljedice" njene neprijateljske politike, nakon najave novih američkih finansijskih sankcija protiv Pjongjanga.
 
Te nove sankcije samo će "ojačati nezavisni duh i snažne napore" radnika u industriji oružja, rekao je u srijedu navečer u saopštenju portparol sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

"Ako Sjedinjene Države nastave na ovaj način svoju anakronu politiku protiv sjevernokorejskog režima, to će imati nezamislive posljedice", dodao je portparol, ali nije pojasnio na kakve posljedice misli.

On se ipak založio za "zaključivanje mirovnog sporazuma sa SAD-om" kako bi se stavila tačka na njenu neprijateljsku politiku koja je "uzrok svih problema".

"Trajni mir i stabilnost neće biti mogući na korejskom poluostrvu dok ne prestane neprijateljska politika SAD-a prema Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji i sve dok se ne ublaže neprijateljski odnosi".

SAD su 8. decembra usvojile nove finansijske sankcije protiv šest pojedinaca i nekoliko komapnija povezanih sa širenjem oružja.
-

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...