Dec 29, 2015

Sramno ponašanje reprezentativca BiH: Prevario se ako misli da može ovako ponašati

Fudbaleri Željezničara u proljetnom dijelu sezone imat će zadatak da izbore Evropu. Ovaj cilj pred njih je postavila Uprava, a s kakvim igračkim kadrom će krenuti u (ne)moguću misiju za sada nije poznato.

Dejan Nikolić, član Upravnog odbora i osoba zadužena za transfere, odnosno razgovore sa potencijalnim pojačanjima, jučer nije imao vremena za medije.

Kopmletni do 11. januara

– Na sastanku sam, nazovite Emira (Muhamedagića, op.a) – vješto je Nikolić izbjegao priču o pojačanjima, ali i pojašnjenje oko Senijada Ibričića, odnosno njegove izjave hrvatskim medijima kada je iskoristio priliku da se preko Željezničara ponudi splitskom Hajduku.

Za razliku od Nikolića, portparol Plavih potvrdio je da je Željezničar u kontaktu sa nekoliko igrača, među kojima su i Samir Bekrić, Dejan Đermanović, te Ibričić, a da bi ekipa trebala biti kompletirana do 11. januara, kada je najavljen start pripremama za novu sezonu.



Muhamedagić nije mogao odgovoriti na drugo pitanje, koje se odnosi na priču oko Ibričića. Ali, zato jeste trener Edis Mulalić.

– Željo nikome neće biti rezervna varijanta! Bilo koji igrač koji misli da je veći od kluba vara se. Nikome nikada nismo bili i nikada nećemo biti rezervna varijanta. To treba da zna i on i svi ostali igrači – kategoričan je Mulalić, dodavši:

– Mi smo za nas najveći klub, kao što je i svakom navijaču Hajduka on najveći. To trebaju poštovati i ne trebaju koristiti ime našeg kluba da bi se nudili drugima.

Stigla trojica

Željezničar je već angažovao trojicu pojačanja. I prije završetka prvog dijela sezone ugovore su potpisali Brazilac Mailson dos Santos Oliveira i hrvatski internacionalac Mirko Kramarić, dok je krajem prošle sedmice stigao srbijanski defanzivac Siniša Stevanović.

Nakon što mu istekne ugovor sa Olimpicom (početkom 2016) u tabor Plavih vratit će se i iskusni defanzivac Jadranko Bogičević, a nije isključeno da njegovim stopama krene i Srđan Stanić.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...