Nov 15, 2015

Teorija zavjere: Američki analitičar otkrio ko stoji iza napada u Parizu: Ma kakva Islamska država ljudi, šta vam je?

Uticajni američki politički analitičar, Paul Craig Roberts, objavio je novi tekst u kojem sagledava elemente terorističkog napada u Parizu koji bi mogli ukazivati da je reč o operaciji tipa „false flag“, odnosno, akciji specijalnih tajnih službi, a ne terorista tkz. Islamske države kako se to promoviše u javnosti.

U petak 13. novembra, u 19 časova, nismo imali puno informacija o terorističkom napadu, osim informacije da je Pariz blokiran, baš kao i u slučaju Bostona, odnosno, masakra na bostonskom maratonu koji takođe važi za “false flag” operaciju, stoji u tekstu.

Roberts tvrdi da migranti i izbjeglice nemaju nikakav motiv ili korist od toga da učine sebe nedobrodošlim u bilo kojoj zemlji na svijetu, ali ističe da vladajuće elite imaju.

Kao moguće motive Roberts navodi to što desničarske struje zbog priliva migranata jačaju u cijeloj Evropi, pa tako i u Francuskoj u kojoj najveću podršku uživa Marin Le Pen i njena stranka „Nacionalni front“.

Poenta je u tome što aktuelni establišment želi razlog da zatvori svoje granice, spriječi dalji priliv migranata i tako sačuva svoje pozicije. Sasvim je moguće da su se predstavnici vladajuće elite u Francuskoj odlučili na takav korak “false flag” operacije, objašnjava američki analitičar.



Neki ljudi su toliko glupi i naivni da misle da vlade neće pucati na svoj narod i svoje građane, a to je viđeno već toliko mnogo puta, piše Roberts.

Italijanski predsjednik je otvoreno govorio o operaciji Gladio (Operation Gladio), navodi Roberts kao jedan od primjera i kaže da su sve informacije o toj “false flag” operaciji čak dostupne javno na Internetu.

Operacija Gladio je “false flag” operacija u kojoj su italijanske obavještajne službe u saradnji sa CIA bombardovali nedužne građane, a okrivili za isto evropske komuniste iz ere poslije Drugog svjetskog rata. Cilj im je bio da spriječe pobjedu komunista na predstojećim izborima.

Uzimajući u obzir cijelu historiju takvih tajnih operacija kod zapadnih zemalja, ne bi me čudilo da je Pariz još jedan takav slučaj, zaključuje Roberts na kraju svog teksta.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...