May 23, 2016

Mourinho dovodi ovih 6 igrača u Manchester za 220 miliona eura!

Jose Mourinho još nije zvanično preuzeo Manchester United, ali se čini da je samo pitanje trenutka kada će to učiniti.

"Gotovo je", rekao je odlazeći menadžer "đavola" Louis van Gaal u nedelju novinarima u prolazu, pa je i tako potvrđeno ono što je BBC javio u večeri pobjede Uniteda u finalu FA Kupa.

Ovog ponedeljka već se spekuliše koje igrače će Portugalac dovesti sa sobom. List "Guardian" otkrio je šest imena fudbalera koje bi "Specijalni" htio na Old Traffordu.

1. Andre Gomes (22) - vezista Valencije, plejmejker, đak Benfice, koji je u tek minuloj sezoni zablistao i skrenuo pažnju najvećih na sebe. Odigrao je 41 meč, postigao četiri gola, uz sedam asistencija i nagovjestio da njegovo vrijeme apsolutno dolazi.

Vijesti iz Španije govore da bi klub sa Mestalle pristao da ga proda Unitedu, da bi zadržao dobre odnose sa čuvenim agentom Jorgeom Mendesom.



 2. Joao Mario (23) - vezista Sportinga, takođe reprezentativac Portugala. Njegov otac već je razgovarao sa predstavnicima Uniteda i javno otkrio da je želja njegovog sina da nastupa u Engleskoj. Međutim, istovremeno je i podizao cijenu, tvrdnjom da ne bi imali ništa ni protiv ostanka.

Početna cijena - 35 miliona eura.

3. John Stones (22) - Mourinhova patnja još od prošle godine, kada je Portugalac trošio veliku energiju da dovede defanzivca Evertona, ali nije uspio. Navijači "karamela" su pjevali: "Money can't buy you Stones", aludiravši ironično na čuvenu pjesmu Beatlesa. Reprezentativac Engleske, ipak, nije odigrao sezonu kakva se od njega očekivala.

Da li će ovog ljeta ipak početi da sarađuje sa Mourinhom? Navodno se pita i Manchester City, koji bi također htio da ga dovede.

4. Alvaro Morata (23) - napadač Juventusa, koji je za Torineze postigao 12 golova, uz isto toliko asistencija. Čini se da će se klubovi žestoko boriti za njegov potpis, iako on i dalje odbija da govori o svom (ne)odlasku.

Navodno je Real zainteresovan da iskoristi mogućnost za otkup njegovog ugovora, a i u Arsenalu bi ga rado videli na Emiratima.

5. Mauro Icardi (23) - centarfor i kapiten Intera. U takmičarskoj 2015/16 postigao je 16 golova u Seriji A, čime je takođe privukao veliko interesovanje evropskih giganata, mada potpredsjednik Intera Javijer Zaneti tvrdi da će Argentinac sigurno ostati u klubu i sledeće sezone.

6. Ezequiel Garay (29) - defanzivac Zenita, koji je radio sa Mourinhom u Realu, ali mu Portugalac tada nije previše vjerovao, pa ga je koristio tek kao četvrtu opciju u zadnjoj liniji. Primjera radi, u sezoni 2010/11 odigrao je samo pet mečeva u ligi i dva u Kupu kralja, uključujući i samo minut u finalu.

Argentinac je u međuvremenu prešao u Benficu, tamo oživio karijeru i prije dvije godine otišao u Sankt Peterburg, gdje je prošle sezone osvojio titulu, a ove kup.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...