May 14, 2016

Ibrahimović će karijeru nastaviti u jednom od ova dva kluba

Nakon što je postalo jasno da će Zlatan Ibrahimović napustiti Grad svjetlosti i sam Ibra je to jučer potvrdio. Proteklih mjeseci su se spominjale razne opcije za Ibrahimovića, a od prije par dana i italijanski Milan.

Njegova porodica bi se sigurno vratila u Italiju, no njegov menadžer Mino Raiola će kao i obično sve dobro istrgovati i dobiti maksimalan iznos novca za sebe i svog klijenta.



Vjerovatno je i sam Raiola odlučio da uzburka duhove sa Milanom, a posljednje dvije opcije koje se spominju za Ibrahimovića su Manchester United i američki LA Galaxy. Svi ljubitelji nogometa bi rado gledali Ibru u engleskom Premiershipu, iako je i MLS izuzetno jak sa Robbie Keanom, Ashley Coleom. Također, u MLS – u je i legendarni kapiten Liverpoola Steven Gerrard. Raiola vjerovatno čeka rasplet situacije u Unitedu što se tiče trenera.

Louis van Gaal je na izlaznim vratima kluba i sve se više spominje da bi na njegovo mjesto trebao doći Jose Mourinho. Ukoliko se to na kraju i desi, šanse Uniteda za dovođenje Ibrahimovića će progresivno porasti, jer je poznato koliko Ibrahimović poštuje portugalskog stručnjaka.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...