Feb 7, 2016

Nesretni planinar izvršio samoubistvo zbog nesretne ljubavi?!

Obdukcijom tijela preminulog utvrđeno da je smrt nastupila usljed prostrelne rane glave koja je nanesena iz neposredne blizine. Djevojci iz Tomislavgrada porukom najavio da će se ubiti

David Majić, dvadesetčetverogodišnjak iz Tomislavgrada čije je tijelo dva dana nakon njegovog nestanka pronađeno na Vran planini, ubio se iz automatske puške pucnjem u glavu. Iako zvaničnih informacija o motivu zbog kojeg je mladić o kojem svi imaju samo riječi hvale odlučio dignuti ruku na sebe, nezvanično se pominje da bi uzrok tome mogla biti nesretna ljubav. No, ovu informaciju  niko nije želio potvrditi ali ni demantirati.

Zamrznuto tijelo




Nesretnog mladića nakon višednevne potrage pronašli su u petak oko 13.30 sati članovi hercegovačke Gorske službe spašavanja i planinari u blizini hotela Hajdučke vrleti, u podnožju planine Vran. U potrazi je učestvovalo oko 200 spasilaca i jedan od njih je, sasvim slučajno, primijetio leš. Zatekao ga je u malom udubljenju, prekrivenog snijegom, na svega 300 metara od elektrostanice na Blidinju, gdje je lociran posljednji signal Majićevog mobilnog telefona.

Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona potvrdio je za Faktor da se  smrt nesretnog mladića istražuje pod oznakom samoubistva te da je za sada učešće druge osobe u ovom slučaju isključeno. Prema njegovim riječima, beživotno tijelo Davida je dvije noći bilo izloženo surovim planinskim vremenskim uslovima te je bilo i prekriveno sa 20 cm snijega.

– Pored tijela nastradalog pronađena je automatska puška pa se odmah posumnjalo na samoubistvo. Vanjskim pregledom tijela je ustanovljeno da preminuli ima povrede glave, ali zbog činjenice da je tijelo bilo u veoma lošem stanju zbog smrzavanja tek je obdukcija pokazala gdje je zapravo ulazna i izlazna rana i šta je uzrok smrti – kazao je za Faktor Ivica Vrdoljak glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona.

Kako nam  je pojasnio obdukcija je pokazala kako je Majić preminuo zbog prostrelne rane glave koja mu je nanesena iz neposredne blizine.

Očaj u porodici Majić

Ožalošćena porodica i prijatelji kazali su novinarima da niko nije očekivao ovakav ishod i da su se svi nadali da će Davida pronaći živog. Tvrde da posljednjih dana ništa nije ukazivalo na to da bi David mogao dići ruku na sebe, ali priznaju da je imao određenih ljubavnih problema. Navodno, u njegovom mobilnom telefonu pronađene su SMS poruke koje su navele na takav zaključak. Istragom je utvrđeno i da je na dan nestanka jednoj djevojci iz Tomislavgrada poslao SMS poruku, u kojoj je nagovijestio da će počiniti samoubistvo.

Šta se tačno dogodilo pokazat će istraga koju  u ovom slučaju vodi livanjsko tužilaštvo. Tako će biti obavljeni razgovor sa osobama koje su bile bliske Davidu te će se najvjerovatnije vještačiti i njegov mobilni telefon. Također, policija i Tužilaštvo istražuju i kako se Majić domogao automatske puške te će se raditi i rekonstrukcija njegovog dolaska na mjesto samoubistva.

Ništa nije ukazivalo na “nerješive probleme

Ivan Majić, stariji brat nastradalog Davida ispričao je kako je za nekoliko dana njegov brat trebao proslaviti svoj 24. rođendan.

– Bio je pred završetkom studija i ništa nije ukazivalo na to da je imao “nerješivih problema u životu”- kazao je Ivan.

On je ispričao i kako je prijatelj njegovog brata dovezao do elektrostanice. Uočio je  da David na sebi nije imao torbu ili opremu za planinarenje, što mu je djelovalo čudno, ali imajući u vidu da je izvrstan planinar na to nije obraćao pretjeranu pažnju.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...