Dec 26, 2015

LEGENDA LIVERPOOLA IZNENADILA MNOGE NA OSTRVU: Gerrard otkrio koga najviše mrzi u fudbalu

Legenda Liverpoola i engleskog fudbala Steven Gerrard nedugo je nakon odlaska u Los Angeles Galaxi objavio knjigu pod naslovom ‘Moja priča’, u kojoj je spomenuo pikanterije, afere i ostale zanimljive detalje iz privatnog života.

Posljednji nastavak knjige, koja u serijalima izlazi u uglednom britanskom The Guardianu, podigao je dosta prašine. Gerrard je otkrio koga najviše mrzi u engleskom fudbalu. Sudiju Martina Atkinsona i bivšeg fudbalera Stuarta Pearcea.

Atkinson je sudio dvije utakmice Gerrarda koji se u njima i nije baš proslavio, protiv Chelseaja i Uniteda. Protiv Chelseaja se Gerrard okliznuo, dok je u srazu sa Unitedom ušao s klupe u drugom poluvremenu i dobio direktni crveni karton u prvoj minuti nastavka nakon što je nagazio na Andera Herreru.

Slavni kapiten Liverpoola je svoju netrepeljivost prema Atkinsonu jasno dao do znanja riječima:

“Ne volim izgled njegovog lica. Ne mogu ga podnijeti”, napisao je Gerrard u knjizi.

Što se tiče Stuarta Pearcea, on je preuzeo reprezentaciju Engleske 2002. godine na samo jednu utakmicu, a baš je u njoj kapitensku traku uzeo Gerrardu i dao je Scottu Parkeru.  Nije to toliko strašno, ali  'captain fantasticu' je zasmetalo što mu je Pearce vijest saopštio u hotelskom WC-u blizu Watforda.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...