Dec 28, 2015

Građani pobjesnili: Dodik dao naredbu policiji Republike Srpske

"Tražim od Ministarstva unutrašnjih poslova da sve aktivnosti koje vodi na terenu, širom Republike Srpske, a tiču se protesta, budu u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima Republike Srpske”, navela je Ranka Mišić u saopštenju proslijeđenom medijima.

“U zadnja četiri dana policijski službenici bez ikakvog naloga ili bilo kakvog pisanog akta posjećuju sindikalne kancelarije na terenu i Savez sindikata RS i traže određene informacije, koje smo mi spremni dati, ali samo ukoliko policijski službenik donese nalog za takvu vrstu intervencije”, saopšteno je iz Saveza sindikata RS., prenosi novinska agencija Patria.

“Sa željom da situacija ne izmakne kontroli, jer policijski službenici dolaze i u kuće sindikalnih aktivista bez ikakvog naloga, da obave prijateljske razgovore, insistiram da se sa ovakvim postupcima odmah prestane. Za sve potrebne informacije, a u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima Republike Srpske, ja lično kao organizator sam spremna da dam sve odgovore koji su važni za naše Ministarstvo unutrašnjih poslova. Niko na terenu nije nadležan da daje bilo koju vrstu informacije oko protesta osim zakonom ovlaštenog lica”, poručila je predsjednik Saveza Sindikata Ranka Mišić.



“Savez sindikata Republike Srpske i ja Ranka Mišić, kao jedino ovlašteno lice za zastupanje Saveza sindikata Republike Srpske u konkretnom slučaju jedina odgovorna za organizovanje protesta koji će se održati 28. decembra, ponedeljak u 14 sati, tražim od Ministarstva unutrašnjih poslova da sve aktivnosti koje vodi na terenu, širom Republike Srpske, a tiču se protesta, budu u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima Republike Srpske”, navela je Ranka Mišić u saopštenju proslijeđenom medijima.

“Molim sve političke stranke da se distanciraju od bilo koje vrste aktivnosti prema članovima sindikata u bilo kom dijelu Republike Srpske. Pravo radnika, pravo građanina, pravo člana sindikata je da dobrovoljno, svojom voljom odluči u skladu sa Ustavom i pozitivnim zakonskim propisima, da li će učestvovati u protestima koje organizuje Savez sindikata Republike Srpske, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.Radnici Republike Srpske – članovi granskih sindikata u okviru Saveza sindikata RS pozivam vas da dostojanstveno, bez ikakvog straha odbacite svaku vrstu pritisk,a bilo koga, i dođete na svoje proteste s porukom:

”Ne damo smanjenje radničkih prava!”, stoji u saopćenju.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...