Nov 9, 2015

VIDEO: Ovo je kraj Islamske države: Pogledajte šta su Rusi napravili od Sirije

Koalicione snage predvođene SAD i ruske zračne snage izvele su posljednjih dana više od 160 borbenih letačkih misija u Siriji i Iraku, a na meti njihovih napada bili su objekti terorističke Islamske države.

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je danas da su ruske zračne snage izvele 137 letova i izvršile napade na 448 infrastrukturnih objekata terorista u Siriji tokom posljednja tri dana.

- Posljednjih dana ruski avioni imali su 137 letova i uništili su 448 objekata terorističke infrastrukture u Alepu, Damasku, Idlibu, Latakiji, Raki, Hami i Homsu – rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, prenijela je agencija Tass.



Francuski ministar odbrane Jean-Yves Le Drian izjavio je danas da je francuska vojska bombardovala centar za snabdijevanje naftom u blizini Palmire, koji se nalazio pod kontrolom Islamske države, prenijela je agencija AFP.

Jučer su SAD i saveznici izveli 24 napada na Islamsku državu u Iraku i Siriji, saopćila je danas zajednička saveznička komanda, navodeći da je gađano 13 ciljeva u Siriji i 11 u Iraku, prenijela je agencija Reuters. 

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...