Nov 18, 2015

Nećete vjerovati ko je ubica koji je večeras ubio dva vojnika OS BiH u Sarajevu

 Policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić kazao je za "Avaz" da je informacija da se u slučaju dvostrukog ubistva pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu radi o terorizmu klasična dezinformacija.

Ubijeni vojnici su se zvali Armin Salkić i Nedeljko Radić.

- To su glasine i insinuacije. Još je prerano i ne možemo apsolutno govoriti na tu temu. Nemamo nikakvih konkretnih informcija, formirane su određene ekipe, tužioci su na licu mjesta, pripadnici MUP KS, svi oni koji trebaju da učestvuju u ovoj akciji su na licu mjesta i još uvijek ne možemo davati detaljnije informacije - kazao je Ćosić.




Prema informacijama sa mjesta događaja, ubica je poznat kao momak na lošem glasu, koji se okrenuo vehabijskom pokretu i učenju islama. Zove se Enes Omeragić i živi u naselju Sokolje.

Na licu mjesta nalazi se desetak pripadnika specijalne policije.

Perica Stanić, direktor SIPA-e, kazao je za "Avaz" da prema trenutnim informacijama s kojima raspolaže ta agencija, a prema opisu koji su dali očevici događaja, ubica dvojice vojnika vjerovatno je pripadnik vehabijskog pokreta. Još nema potvrde, a Stanić je kazao da su tačne informacije kako je jedan ubijeni Bošnjak, a drugi Srbin.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...