Oct 13, 2015

VIDEO: Krvi do koljena: Pogledajte tuču Torcide i Grobara

Cure detalji nereda koji su se zbili noć uoči utakmice Malte i Hrvatske u Ta' Qaliju, a u kojem su sudjelovali hrvatski navijači i srpski redari koji žive na Malti.



Prema pisanju hrvatskih medija, velika tučnjava desila se ispred noćnog (striptiz) kluba White Palace u središtu Pacevillea.

Glavni akteri drame bili su, s jedne strane pripadnici Torcide i Armade, a, s druge strane, „velik broj Srba koji žive i rade na Malti“, od kojih su većina bili Grobari.

Delegacija HNS-a, inače, sjedila je u restoranu u obližnjoj ulici. Hrvatski nogometni savez tražio je od domaćina da hrvatskim navijačima ne dozvoli ulaz na stadion na večerašnju utakmicu, a sam nije želio organizirano voditi navijačke skupine u strahu od nereda. Hrvatska večeras igra na Malti kvalifikacijsku utakmicu za EURO.




Da razjasnimo, pripadnici Torcide su navijači hrvatskog Hajduka, članovi Armade navijaju za Rijeku, također iz Hrvatske, dok su Grobari navijači srbijanskog Partizana.

U tučnjavi koja je počela u 1.30 sati povrijeđeno je više osoba, na obližnjim kafićima i restoranima počinjena je ogromna materijalna šteta, a policija je nakon svega uhapsila šestero Hrvata.

Na videosnimku koji kruži socijalnim mrežama, vidi se kako hrvatski navijači demoliraju kafiće, a neki od komentatora YouTube kanala tvrde kako su hrvatski navijači ciljano došli u ovaj dio, jer su znali ko se ovdje okuplja, dok drugi tvrde kako do tuče nije ni došlo jer su hrvatski navijači porazbijali inventar, a Srbi su ih gledali „iza zatvorenih vrata“.


Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...