Oct 24, 2015

Srbijanski mediji otkrili ko je ubio Ramiza Delalića Ćelu i šokirali javnost

Ivana Buha (35), supruga srbijanskog ''žestokog momka'' i u više sudskih procesa zaštićenog svjedoka Ljubiše Buhe Čumeta (51), optužila je na saslušanju pred sudom u Prištini svog još uvijek aktuelnog supruga da je upleten u ubistvo vođe sarajevskog podzemlja Ramiza Delalića Ćele, koje je, prema optužnici, naručio albanski narko-bos Naser Keljmendi, javlja jutros srbijanski list Alo!.

Ona je za ovaj list jučer potvrdila da je u utorak išla u sud Euleksa u Prištini, gde je svjedočila o vezama svog još uvijek zakonitog supruga i Keljmendija.

''Tačno je da sam svedočila o vezi između Buhe i Keljmendija i njihovoj umešanosti vezano za ubistvo Delalića. Izgleda da sve susedne zemlje zanima Buhina umešanost u ubistva, a samo naše tužilaštvo to ne interesuje. Našem tužilaštvu to ne odgovara iz razloga što Buha nije mogao dobiti status svedoka saradnika s izvršenim ubistvima i zato im ne odgovara da ga procesuiraju'', rekla je juče za Alo! Ivana Buha.



Ona je ljetos na konferenciji za štampu izjavila da je bila u Keljmendijevom hotelu Casa Grande u Sarajevu kada je on zatražio od njenog muža da organizuje likvidaciju svog ljutog rivala Delalića, koji je ubijen 2007. godine.

Kako je ispričala, Buha je tada poslao izvjesnog Milovana Jeremića u Sarajevo, koji je Keljmendija povezao s Milanom Ostojićem Sandokanom, nakon čega je ovaj angažovao članove svoje kriminalne organizacije iz Šapca da izvrše likvidaciju.

O ovim saznanjima ona je u julu dala iskaz i u Sudu BiH jer Tužilaštvo BiH vodi istragu za organizaciju i ubistvo Delalića, u kojem je Keljmendi označen kao organizator zločina.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...