Oct 9, 2015

Klopp sve mijenja: Pogledajte kako će izgledati Liverpool nakon dolaska Nijemca

Nijemac Jurgen Klopp je dočekan u Liverpoolu kao istinski spasilac.

Navijači kluba sa "Anfilda" u doskorašnjem treneru Borussije Dortmund vide čovjeka koji bi njihov tim konačno mogao da vrati na staze nekadašnje slave.

Klopp je u prvom obraćanju navijačima obećao da će ekipa igrati borben fudbal i da će se maksimalno zalagati.

"Važne su pobjede, ali isto tako važno je kako pobjeđuješ i igraš utakmicu. Vjerujem u fudbalsku filozofiju, koja je veoma emotivna, brza i jaka. Moj tim svaki meč mora da igra sa punim gasom i do samog kraja", rekao je Klopp za klupski sajt.



Nijemac je potpisao trogodišnji ugovor, kako navode engleski mediji sa platom od 7 miliona funti po sezoni, a debitovaće  17. oktobra na gostovanju protiv Tottenhama.

"Liverpool ima izvanredne navijače i Anfild je svjetski poznat teren, sa nevjerovatnom atmosferom. Želim da izgradim odličan odnos sa navijačima i omogućim im lijepe uspomene. Nadam se da ćemo na ovaj put krenuti zajedno", istakao je Klopp, koji je naslijedio Brendana Rodgersa.

Klop je sa "milionerima" osvojio dvije uzastopne titule prvaka Njemačke, 2011. i 2012, dok je 2013. godine vodio klub do finala Lige prvaka u kojem je izgubio od Bayerna.

Kao prva dva pojačanja novog trenera Redsa najviše se spominju njegova dva bivša igrača iz BVB, Ilkay Gundogan i Matts Hummels.

S njima bi i Liverpool mnogo drugačije izgledao, a njihov dolazak mogao bi se realizovati već u januarskom prelaznom roku.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...