Oct 7, 2015

FOTO: Užas u Albaniji: Napadnuti reprezentativci Srbije!

Autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije kamenovan je u Tirani, potvrdio je potpredsjednik nacionalnog saveza Savo Milošević.

Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela, gde će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, mjesto odigravanja kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo sa domaćom selekcijom Albanije.

Na autobusu sa fudbalerima Srbije razbijeno je staklo, svi igrači bili su šokirani huliganskim ispadom, a prema Miloševićevim riječima niko nije povrijeđen.

U pratnji policije reprezentativci Srbije bezbjedno su stigli u hotel. Utakmica između Albanije i Srbije igra se sutra u Elbasanu od 20.45 sati.




Ministar unutrašnjih poslova Albanije Sajmir Tahir ocjenio je da su bezbjednosne strukture te zemlje preduzele sve mjere kako bi se obezbjedili uslovi za normalan tok fudbalske utakmice između Albanije i Srbije, dodavši da je u tu svrhu angažovano 2.300 pripadnika snaga reda.

Kako javljaju prištinski mediji, Tahir je ocijenio da su naredna 24 sata značajna proba ne samo za fudbalsku reprezentaciju Albanije, već za svakog građanina koji je manje ili više zainteresovan za fudbal. Ministar je dao garancije da je policija Albanije preduzela sve mjere "kako bi sutrašnja utakmica bila praznik, daleko od bilo kakvog incidenta".

Tahir je dodao da je granična policija preduzela mjere kontrole svih koji ulaze u Albaniju da bi gledali utakmicu.

Prema njegovim riječima, policija će nadgledati sve putne pravce na cijeloj teritoriji Albanije, a posebno prema Elbasanu i stadionu "Elbasan arena", na kome će biti odigran meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. 

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...