Mar 11, 2017

Ni policija nije mogla vjerovati šta je pronašla kod Minke koja je pucala jučer po Sarajevu


Kod Emine Arnautović (36) zvane Minka koja je jučer uhapšena nakon što je ranila svog supruga Admira Arnautovića (37) zvanog Šmrk, policija je pronašla i oko kilogram heroina, saznaje Avaz.ba.


- Arnautović će danas biti predata Tužilaštvu KS, a osumnjičena je za krivična djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teške tjelesne povrede, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, oštećene tuđe stvari, i nedozvoljeno držanje oružja. Nakon što je ispita postupajući tužilac odlučit će se o daljim zakonskim mjerama koje će biti poduzete, kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.


Puštena iz pritvora

Arnautović, koja je nedavno puštena iz pritvora, priredila je jučer usred bijela dana u ulici Azize Šačirbegović u sarajevskom naselju Hrasno pravu dramu nakon što je iz pištolja, pred očima sinova, ranila supruga.

Ona se s maloljetnim sinovima oko 13.45 sati dovezla u Golfu 7 te je zatekla Admira u preljubi, što je, najvjerovatnije, bio okidač da iz pištolja ispali više hitaca. Ona je, odmah izvadila pištolj te počela pucati u pravcu Admira, koji se u tom trenutku nalazio u blizini jedne škole.

Admir Arnautović: Ranjen u nogu

On je počeo bježati, ali ga je Emina sustigla u parku kod obdaništa, gdje ga je i ranila. To je sve uradila pred očima sinova. Potom je pokušala ući u obližnji frizerski salon ''Still''.

Radnici i mušterije, gledajući sve to, prepali su se i zaključali vrata. Ona je vrištala i psovala ''J... vam majku, otvarajte!''

Razbila staklo

 Onda je nogom razbila staklo na portalu... Vrtjela se tu ukrug, psovala... dok nije došla policija i uhapsila je.

Admir Arnautović pogođen je u desnu nogu. Njemu je prvi u pomoć pritekao jedan slučajni prolaznik. Nedugo nakon policije, stigla je i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koja ga je zbrinula i prevezla u bolnicu.

Supružnici Arnautović su odranije poznati policiji.

Admir je poznat kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, od poslova s drogom pa do izazivanja opće opasnosti, zbog čega je svojevremeno i robijao.

Emina je bila u pritvoru jer je s Eldanom Žigovićem bacila bombe na imovinu braće Mulića, tačnije kafić "Fashion" na Marindvoru i porodične kuće u općini Centar.






Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...