Feb 16, 2017

Ko želi Rusiju uvući u rat?

NATO konstatno pokušava da uvuče Rusiju u sukobe, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin. On je dodao i da sjevernoatlantska alijansa nastavlja da se miješa u unutrašnja pitanja Rusije, prenosi Blic.rs.


Otpužbe su stigle na sastanku Putina i viših pripadnika sigurnosne službe FSB. Ruski lider je rekao da posljednjih nekoliko godina "globalna sigurnost nije napredovala, već su pojedine pretnje postale samo ozbiljnije".

- NATO sa svojim novim zadatkom da spriječi Rusiju je jedna takva pretnja. To je cilj koji se krije iza širenja vojnog bloka. To se i ranije dešavalo, ali su sada pronašli novo opravdanje za koje oni vjeruju da je ozbiljno - rekao je Putin.

On je dodao i da NATO "stalno provocira Rusiju i pokušava da je uvuče u sukob".

- Oni ulažu napore kako bi se miješali u naša unutrašnja pitanja sa ciljem destabilizacije društvenog i političkog poretka u Rusiji - rekao je.

Putin je rekao i da međunarodne terorističke grupe, koje su "de fakto terorističke armije" primaju "evidentnu podršku određenih država".

- Krvoproliće u velikom broju bliskoistočnih, afričkih i azijskih zemalja se nastavlja i u tome aktivno učestvuju međunarodne terorističke grupe. Oni primaju tajnu, pa čak i direktnu podršku od pojedinih zemalja - rekao je danas Putin na sastanku sa bezbednosnom službom FSB.

Ranije je nekadašnji šef FSB, a danas na čelu sigurnosnog vijeća, Nikolaj Patrušev izjavio da Rusija "poseduje dokaze da pojedine države i uticajne kompanije sarađuju sa teroristima".

- Nastavljamo da prikupljamo dokaze da neke države i veoma uticajne međunarodne kompanije sarađuju s terorističkim grupama. Govorimo o kupovini nafte i ostalih sirovina od terorista kao i plaćanja dozvola za proizvodnju i transport robe na teritorijama koje oni kontrolišu - rekao je Patrušev u intervjuu ruskoj "Gazeti".

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...