Jan 3, 2016

O otpadnici, neprijatelji Allahove vjere, dolazimo u Bosnu po vas i vašu braću četnike!

Hafizu Bilalu Dervišiću, nosiocu Zlatnog ljiljana, najvećeg vojničkog priznanja Armije RBiH, uhapšenom pa puštenom na slobodu nakon akcije Rez u kojoj je pritvoreno 11 osoba osumnjičenih za terorizam, nakon razgovora za Faktor, počele su stizati prijetnje.

Čekajte, čekamo

-Ooo, bradate džehmije, munafici, otpadnici, neprijatelji Allahove vjere! Doći će šamski muvehidi o Ezheru, Semire, Bilalu i ostali vrlo uskoro i u Bosnu. Allaha mi, nećemo imati milosti prema vama, ubijat ćemo vas kao vašu braću četnike. Vi to vidite dalekim, a mi to vidimo blizu. Pa čekajte, a čekat ćemo i mi – poručio je izvjesni El Bera Bosni.



Ne prijeti se, dakle, samo Dervišiću o ovoj poruci, no i Ezheru Beganoviću, glavnom i odgovornom uredniku Saffa, te Semiru Imamoviću, novinaru. Beganoviću su prve prijetnje počele stizati augusta prošle godine. Ekstremisti koji stoje iza portala Vijesti ummeta poručili su glavnom i odgovornom uredniku Saffa da će mu “uskoro glava biti odrubljena“. Beganovićev je grijeh što je Vijesti ummeta nazvao zločinačkim!  A posumnjao je i da iza ovog portala zla stoje obavještajne službe zemalja kojima odgovara destabilizacija BiH.

Prijetnje i reisu

-O Ezhere…zaista si pogriješio kad si spomenuo da su ovo prijetnje “obavještajnih službi”, zaista pokušavaš da se sakriješ i da ne podižeš alarmantnost situacije, a znaš da si pod nadzorom i znaš da ćeš uskoro da osvaneš sa glavom na leđima… Zaista su uspavane ćelije u Bosni, a i na Balkanu spremne i zaista se još samo na naredbu čeka…zaprijetile su Vijesti ummeta Beganoviću.

Podsjetimo, kada je osuđujući terorizam i ideologiju koja ga inspirira, Husein efendija Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH, poručio da je “potrebno da svi ustanemo i da ne dozvolimo da nas zlo pobijedi i da strah ovlada našim čulima”, i njemu su stigle prijetnje.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...