Sep 12, 2015

Skandal u Sarajevu: Bakirov tržni centar se iživljava nad radnicama?!

Uprava Sarajevo City Centra (SCC) nakon što je otpustila 18 higijeničarki, danas je obila njihove ormariće i izbacila stvari, piše bh. novinska agencija Patria.

Radnice su pozvale policiju koja je napravila zapisnik.

Podsjećamo, uprava SCC-a za potrebe čišćenja zgrade odlučila je otpustiti higijeničarke, a iznajmiti vanjsku kompaniju čije će radnice po povoljnijim cijenama brinuti o skoro 70.000 kvadratnih metara ovog centra na Marijin Dvoru.

Neke od otpuštenih radnica kazale su da će pravdu potražiti sudskim putem, a u tome će im pomoći i Sindikat trgovine.



Uprava jedne od najljepših zgrada u Sarajevu higijeničarkama je ponudila sporazumni raskid ugovora. Nekoliko njih pristalo je na uslove računajući da su im sati u SCC-u odbrojani prije ili kasnije, dok je više od desetak radnica potražilo pomoć advokata i Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH.

SCC je nastao nakon što je partnerska grupa Al Shiddi Trading Establishment iz Rijada i Al Shiddi International iz Sarajeva kupila bh. tekstilnu i trgovačku kompaniju Magros.

No, sam Centar od početka gradnje prate razne kontroverze, među kojima je i to da je lokacija za gradnju kupljena ispod svake cijene, a nekadašnji radnici Magrosa ostali su bez svojih prava.

Iz SCC-a ne žele komentaristi posljednja dešavanja u kompaniji, piše NAP.

Disqus for Komentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...